Пивоварня-бар "Веселий Хохол"

Про Веселого Хохла

  Пивоварня «Веселий Хохол»  знаходиться в м. Суми, яке розташоване на мальовничих берегах р. Псел. Суми — найбільше місто північної Слобожанщини, яке було  засноване у 1652 році. За майже 365 років своєї історії Суми залишається славетним козацьким містом.


«Веселий Хохол»  - це пивоварня, в якій народжується справжнє живе пиво. Заснована вона у 2013 році поціновувачами вражаючого смаку Живого пива. Поштовхом для її створення стала недостатня кількість на сучасному вітчизняному ринку якісного пива та зависока ціна на імпортоване. 

Чому «Веселий Хохол»? Тому, що історична назва «хохол» з тюрської «син божий», «син сонця». А чому «веселий» тому що ВЕСЕЛИЙ.

Пиво – це напій, що створено для бесіди, для дружньої та теплої розмови.


Перша письмова згадка про пиво з’явилася у часи шумерів (Шумер – країна на території теперішнього Іраку, існувала в IV-IIтис. до н.е.). Їх пиво називалося сіка-ру і вже на той чай в його основі був ячмінь.


Поступово пиво з’явилося і в Україні. Пивоваріння почало розвиватися ще за часів Ярослава Мудрого, доказом цього є археологічні знахідки (солод та знаряддя пивоварного ремесла). За часів Київської Русі пиво називали «солод» і варили його не лише прості люди, а й монахи Києво-Печерської лаври, а у 1715 році у Львові було засновано першу в Україні пивоварню.


У «Памятной книге Киевской губернии на 1857 год» згадується, що в Києві було три «пивні фабрики», де працювало 15 осіб. Зберігся навіть рецепт старовинного медового пива: 2 кг солодкого продукту, 10 літрів води джерельної й 25 грамів хмелю.

Сучасне пивоваріння, звісно відрізняється від надбань наших предків, але складові залишились незмінними: ячмінний солод, хміль, вода та дріжджі. Натуральний солод дуже корисний, збагачений мінералами та білками. Хміль насичує пиво неповторним смаком. Дріжджі відіграють одну з найважливіших ролей: збагачують сусло білком, вуглекислим газом та алкоголем, саме завдяки їм створюється ефект бродіння.

Пиво «Веселий Хохол»   прийшло до нас через  віки і славить своє місто  Суми якісним напоєм.


Відпочиваючи в пивоварні «Веселий Хохол»  Ви п’єте пиво , яке вариться саме тут.  На найсучаснішому  обладнанні компанії «Schulz»,  за ретельно підібраною рецептурою,яка має свої корені в Баварській глибинці з Німеччини . Ідеальне поєднання найкращих сортів ячменю, хмелю, високоякісних дріжджів,  а також кришталево чистої води та майстерності пивоварів, дозволило створити неймовірний смак живого пива. 


Вариться пиво за своєю унікальною технологією: не пастеризується і не фільтрується, не прискорюється процес бродіння та доброджування. Результатом  роботи є справжнє живе ПИВО , яке має принципово свій смак,ПИВО, має своє «тіло»,яке можна відчути вже після першого ковтка.

Окрім постійних сортів пива: «Світлого», «Темного», «Пшеничного», «Медового», «Бурштинового», радуємо Гостей новинками. Вже були зварені «Ель», «Пшеничне темне», «Світле №13», які припали до душі справжнім любителям пива.


Дружній колектив та тепла атмосфера пивоварні «Веселий Хохол» дають змогу розвиватися і вдосконалюватися з кожним днем,йдучи в ногу з часом  та його потребами. У 2016 році було відкрито ще один поверх і тепер пивоварня має змогу запросити до себе більшу кількість любителів живого смачного пива та футбольних вболівальників.


А яке пиво першим спробуєте Ви?


Смакуйте та насолоджуйтесь!!!!